Historien om utfordringen alle kan klare

OslosBratteste_039

Oslos bratteste – utfordringen alle kan klare.
Historien er som historier flest. En gjeng møtes, de koser seg, og utover kvelden kommer ideene. Hva er det som mangler i idrettsfloraen i Oslo? Og slik var det for oss også.

En sensommerkveld i 2008 på Slevik utenfor Fredrikstad, kom ideen om å lage et idrettsarrangement som kunne favne alt fra de beste til de som bare trengte et mål for treningen. I 2009 var det hele i gang. Oslos bratteste var en realitet, med Anders Tiltnes i spissen og oss andre halsende bak var det ingen tvil om at her skulle det skapes noe nytt og spennende som alle kunne klare.

I Biltematelt, lett snøvær, tåke og med det beste premieutvalget i noe mosjonsløp på lenge var det duket for det første Oslos Bratteste.  Med pågangsmot og hjelp fra foreldre, venner og diverse toner fra arbeidsgiveres printere, hadde 375 personer fått seg fore at det ikke kunne være noe annet alternativ en lørdag enn å løpe opp de 407 høydemeterne fordelt utover de 2700 meterne fra bunnen av Wylleløypa opp til Tryvannstårnet.

At samtlige 375 var fornøyde med flotte deltakerpremier, raske resultater og en real utfordring fikk vi bevist året etter, da det sto nærmere 750 på startstreken.

I 2012 var det 1945 deltakere som tok turen og utsiktene fremover er lyse.

I 2013 inngikk vi et viktig samarbeid med Aktiv mot Kreft, for å belyse hvor viktig det er med aktivitet for å begrense risikoene for utvikling av kreft og andre livsstilssykdommer. Vi tar et standpunkt der folkehelse og gleden over å være i bevegelse blir grunnpilarene i vårt arrangement. Dette skal selvfølgelig ikke hindre oss i å skape et idrettsarrangement du kommer til å huske, der du ble imponert over hvor raskt noen klarte å komme opp den bratte bakken og der du fortsatt stolt kan ikle deg årets utgave av Oslos Bratteste lua. Vi mener at fysisk aktivitet er en berikelse i folks liv og ønsker å bidra med et mål for alle som ønsker å overvinne dørstokkmila oftere enn før.

Det er derfor vi er stolte over å si at Oslos Bratteste er utfordringen alle kan klare og som vi oppfordrer alle til å ta.